Julia Kragelund

Julia er blevet vores første HVRunners helt, fordi hun har været et stort energibundt og meget inspirerende at følge under nedlukningen. Julia har været god til at dele sine løbeture med os i gruppen, hvilket har motiveret og inspireret andre til at løbe. Hun har vist os flotte tider i intervallerne, store forbedringer i sit løb, og så har hun en dejlig positiv og humoristisk tilgang til træningen. Vi har haft fat i Julia og spurgt lidt ind til hende og hendes løbetræning.

Hvor gammel er du?

15 år jeg fylder 16 den 16. Maj

Hvor bor du? 

Jeg bor i Hillerød i Kildedalen 500 m fra hvor det nye superhospital skal ligge.

Hvornår og hvorfor startede du med at løbe i HVRunners? 

Jeg manglede noget at lave i min sommerferie da min mor fandt nogle forskellige aktiviteter i Hillerødposten. Her faldt jeg over HVRunners løbecamp. Så jeg skrev mig op og deltog, hvorefter jeg kunne mærke at jeg rykkede mig meget med min løbehastighed samtidig med at det var sjovt. Jeg var trist da det var færdigt, så da jeg fandt ud af at det var en klub, meldte jeg mig ind så jeg fortsat kunne blive bedre og møde nye mennesker med den samme interesse som mig. 

Hvilket hold løber du på? 

Jeg er lige blevet rykket op på 10-1/2 Marathon for en måned siden. Jeg træner også med på juniorholdet.

Hvem løber du sammen med? 

Jeg har i lang tid løbet sammen med min coronagruppe som har været min far (Henrik Kragelund), Steffen Røes, Steffen Schubert og Lisbeth Bruun om søndagen, hvor vi mødes til ugens lange tur på skolen kl. 10.

Hvilken type løb og træning kan du bedst lide? 

Jeg kan bedst lide sprinter, spurter og kortere løb. Men jeg kan også godt lide at udfordre mig selv med længere løb. Jeg kan især godt lide fart!

Hvad betyder løb for dig? 

Vind i håret! Frisk luft og sammenhold!

Kan du fortælle om den bedste oplevelse du har med løb?

Jeg var til et løb i Sorø da jeg var mindre, hvor jeg løb meget hurtigere end nogen havde forventet af mig. Min mor, som skulle fotografere mig da jeg kom i mål, sad stadig i caféen og drak cola med min lillesøster da jeg kom i mål. Jeg havde også løbet fra min far da han måtte ned og gå. Jeg husker at jeg nærmest blev angrebet af folk ved målstregen fordi jeg kom først i mål af kvinderne.

Vil du dele dine 2021 mål med os? 

Jeg ved ikke hvad mit mål er for dette år, men jeg har et mål med at jeg gerne vil kunne løbe 12 km på 56 min eller mindre på et tidspunkt i mit liv. Så det gælder for mig bare om at nå det hurtigst muligt!

 Hvad laver du når du ikke løber?

Jeg tegner meget i min fritid på det seneste. Mest tegninger fra min fandom (Haikyuu!!) som er en anime. Udover det cykler jeg meget med mit Triathlonhold fra min skole, Allerød Privatskole. Jeg er stolt ejer af en fantastisk racercykel som min familie nogle gange driller mig med fordi jeg bader den i badekarret og passer på som var det en baby.